Unity99 Rotterdam


Swalm 2-4 3068 LH Rotterdam

Over Unity99 Rotterdam

Unity99 is momenteel gevestigd op meerdere locaties in Rotterdam (AlexanderPolder en Rotterdam Zuid)

Vechtsport (Karate, Jiujitsu en Budo) zijn sporten die niet alleen belangrijk is voor de lichamelijke ontwikkeling van kinderen en volwassen, maar een sport die ook pedagogische waarden bezit.

Bij de verschillende vechtsporten heb je een pak aan dat uit een broek en een jas (Gi) bestaat. Om het pak draag je een band om aan te tonen welk niveau je hebt. Beginners starten met de witte band, daarna volgen geel, oranje, groen, blauw, blauw 2 en bruin. Het laatste en tevens hoogste niveau heeft een zwarte band.

U kunt meedoen aan examens en wedstrijden, maar u ook uitsluitend als recreatiesport beoefenen. Plezier staat voorop tijdens de lessen en natuurlijk houden we rekening met een ieder zijn/haar fysieke mogelijkheden.

Voor de jongere kids (4 t/m 6 jaar) hebben wij een speciale les.
De volgende aspecten staan centraal tijdens deze speciaal ontwikkelde lessen.

Bewegingsvormen (motoriek)
Stevig staan
Leren grenzen herkennen en erkennen
Lichaamstaal
De normen en waarden in het omgaan met anderen

Autisme is niet zichtbaar aan het uiterlijk van een persoon. Juist voor deze personen met een normale of zelfs hoge intelligentie is het lastig om een goede aansluiting te vinden met het bestaande sportaanbod. Zij voelen zich vaak niet thuis in een G-team en kunnen zich zonder ondersteuning ook niet goed handhaven in een regulier team.

Patrick van Daalen is na vele verzoeken 15 jaar geleden begonnen met het lesgeven aan kinderen met een met een stoornis in het autistisch spectrum. Wij geloven namelijk dat de manier van trainen van verschillende oosterse vechtsporten ( karate, jiujitsu en judo) zorgt voor duidelijke structuur en zodanig positief effect heeft dat ook deze kinderen lekker kunnen sporten. Wij bieden een veilige omgeving, zodat kinderen met autisme zich thuis voelen.

De trainingen worden opgebouwd met geconcentreerde en uitdagende aspecten en worden afgewisseld met leuke en speelse momenten, waardoor het leerproces op een leuke manier wordt gestimuleerd. Leeftijd vanaf 6 jaar.

Unity99 Rotterdam in het kort

Sporten

Karate
Vechtsport
Verdedigingssport
Zelfverdediging

Activiteiten

Toernooien
Training

Onze locatie

Unity99 Rotterdam


Swalm 2-4 3068 LH Rotterdam