Shaolin Kung Fu Tiel


Meeslaan 2A 4005 VR Tiel

Over Shaolin Kung Fu Tiel

Shaolin Kung Fu Tiel is een sportschool die zich focust op de eeuwen oude traditionele krijgkunst “Shaolin Kung Fu” van de Shaolin Tempel in China. Ons doel is dan ook om deze traditionele trainingen in stand te houden en de kennis over te dragen aan de geïnteresseerde actieve sporter. Shaolin Kung Fu Tiel streeft naar een harmonieuze samenleving binnen de school en in het hart van de leden. Shaolin Kung Fu Tiel traint zijn leerling dan ook met discipline en respect zodat men met een ander perspectief de wereld in kijkt en dat is met vriendelijkheid.

Wat is Shaolin Kung Fu?
 
Bij het woord “Kung Fu” beginnen de meeste mensen rare geluiden te maken zoals Bruce Lee dat deed in zijn spectaculaire Kung Fu films. Of maken de kraanvogel beweging zoals dat vertoond werd in de bekende film “The Karate Kid”. Zo zijn er nog een aantal filmsterren en mythes die de Kung Fu bekend hebben gemaakt, zoals Jacki Chan en Jet Li en natuurlijk de animatie “Kung Fu Panda”. In deze films worden er veel snelle beelden van vecht sensaties vertoond dat niet altijd echt is door middel van veel “touwtjes”gebruik. Toch is het wel allemaal echte Kung Fu in een moderne jas. Bij Shaolin Kung Fu komen er veel technieken bekend voor uit de films alleen met meer techniek en kracht. Shaolin Kung Fu is vechtkunst ontwikkeld om de tempel te beschermen tegen bandieten. Bekijk de website voor meer informatie over Shaolin Kung Fu.

Shaolin Kung Fu
 
Shaolin Kung Fu is niet ontwikkeld als sport of een vorm van ontspanning, maar als een krijgskunst ter zelfverdediging. Het werd gebruikt in de turbulente tijden van vijandigheid en oorlogsvoering. Traditioneel ontwikkelden de Shaolinmonniken hun methode van zelfverdediging als antwoord op de aanvallen van bandieten, als een manier om lichamelijk in conditie te blijven en om mentale en fysieke discipline te krijgen. De technieken waren gericht op het uitschakelen van de persoon (om te doden). Trainingen waren gericht om op elk niveau te kunnen presteren, fit te zijn en klaar te zijn voor de mogelijke strijd. Kungfu betekent letterlijk “vaardigheid” of “hard werken”. Met Shaolin kungfu wordt verwezen naar de befaamde vechtkunst afkomstig uit de Shaolin tempel in China. Shaolin kungfu is een verzamelnaam voor de uitgebreide en effectieve vechtstijlen die daar eeuwenlang zijn ontwikkeld.

Shaolin Kung Fu Tiel in het kort

Sporten

Vechtsport
Verdedigingssport
Zelfverdediging

Activiteiten

Training

Onze locatie

Shaolin Kung Fu Tiel


Meeslaan 2A 4005 VR Tiel