Hapkido Rotterdam


Beverstraat 119B 3074 SJ Rotterdam
06-50463240 Klik om te bellen

Over Hapkido Rotterdam

Zelfverdediging Sin Moo Hapkido voor Onderwijsinstelling, Bedrijven, Particuler, Zorgsector, Jeugdzorg, Beveilingbedrijven, Consulenten en Reclassering, opvangcentrums, Blijf van mijn lijf, leerkrachten en zij die geen slachtoffer van huiselijk geweld of andere vormen van geweld willen worden. Wij verzorgen ook doorlopende trainingen in Sin Moo hapkido en Privelessen.
De lessen worden verzorgd door Kyosa Radj Jarbandhan Docent Rots en Water, gecertificeerd instructeur hapkido, Teakwondo / Tang Soo Do, Instructeur (RTGB) Regeling Toetsing Geweldsbeheersing Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA), Instructeur Aanhouding en zelfverdedigingstechnieken, Instructeur Handboeien, Instructeur Wapenstok, Instructeur Pepperspray, Instructeur Kobutan/ Pocket Stick, Krav-Maga : V.I.P. Close Protection Unarmed en Krav-Maga : Defensive Techniques and Fighting Tactics.
Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu.
Sin Moo Hapkido kent een breed arsenaal aan technieken en wordt dan ook wel een complete vechtkunst genoemd. Sin Moo Hapkido is door Dojunim Ji, Han-Jae (10e Dan en grondlegger van de Sin Moo Hapkido) ontwikkeld. Sin Moo Hapkido heeft ten opzichte van andere martial arts, één van de meest uitgebreide en gevarieerde zelfverdedigingtechnieken. Sin Moo Hapkido heeft geen loopvormen, poomse, chungs of kata's.
De zelfverdedigingtechnieken bevatten onder andere klemmen, verwurgingen, worpen, valbreken, slagen, stoten, trappen, afweren, ontwijken, grepen, voetvegen, grondgevechten, wapens.
Zoals zovele oosterse gevechtskunsten belichaamt de Sin Moo Hapkido het samengaan van lichaam en geest; het perfectioneren van het menselijke karakter, de sociale verantwoordelijkheden en het juiste gebruik van kracht.
De basis van Hapkido bestaat uit je zelf verdedigen, door de kracht van de tegenstander te gebruiken en zonder veel kracht om te buigen, zodat je deze kracht tegen hem kunt gebruiken. Je gebruikt gewrichtsklemmen en zogenaamde pressure points om de aanvaller te controleren. Pressure points zijn drukpunten op je lichaam waar zenuwen of bloedvaten dicht bij het oppervlak van je huid te vinden zijn. Door op deze punten druk uit te oefenen, bezorg je een tegenstander hevige pijnen of je kan tijdelijk uitschakelen (afhankelijk van het drukpunt).
Hapkido-technieken kenmerken zich door hun vaak cirkelvormige bewegingen. De aanval wordt niet linear tegengehouden, maar afgeleid naar een punt waar de aanval geen schade meer kan veroorzaken. Op dat punt controleert de hapkido-beoefenaar de tegenstander en kan een tegenaanval inzetten. Zo'n tegenaanval bestaat vaak uit een verdraaiing van een van de gewrichten, een worp, een slagtechniek, een traptechniek of een combinatie van voorgenoemde technieken. Ook kunnen drukpunten worden gebruikt om de tegenstander uit te schakelen of zijn bewegingen
te controleren.
Door het aanleren van de houdingen en bewegingen die gebruikelijk zijn in het Sin Moo Hapkido, wordt de conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Ook worden de concentratie en het waarnemingsvermogen ontwikkeld, waardoor een betere timing en een verhoogd reactievermogen ontstaat. In een later stadium wordt ook de geestelijke instelling ontwikkeld en meer aandacht gegeven aan de ontwikkeling van innerlijke kracht.
Het oefenen met wapens is in veel scholen voorbehouden aan de gevorderde leerling.
Wapens die een Sin Moo hapkido-beoefenaar tijdens zijn training tegen kom zijn:
Dan bong: een korte stok van ongeveer 30cm
Joong bong: een middellange stok van ongeveer 120cm
Jang bong: een lange stok van ongeveer 200cm
Kom, een zwaard of Mook kom, houten zwaard
Tie/ handdoek/ theedoek/ hoofddoek: de band / touw / doek
Kal: het mes
Ji Pangi: de wandelstok/ paraplu

Activiteiten

Training

Onze locatie

Hapkido Rotterdam


Beverstraat 119B 3074 SJ Rotterdam
06-50463240 Klik om te bellen