De Footbike Club


Vockemaet - 6932 DT Westervoort

Over De Footbike Club

De Footbike Club is een sociaal initiatief van Westervoort, Duiven en Arnhem, opgezet om zoveel mogelijk mensen met de stepsport kennis te laten maken. Samen gezellig footbiken en ondertussen werken aan de conditie en het lichaam.

Wij geloven erin dat footbiken een sport is die voor veel mensen interessant kan zijn. Een hedendaagse footbike/step heeft veel weg van een racefiets, maar dan zonder zadel en trappers. Footbiken is een intensieve manier van bewegen die wat betreft calorieverbranding tussen hardlopen en wielrennen in zit. In vergelijking met die twee sporten heeft footbiken echter nog twee voordelen: Je spreekt meer spiergroepen aan en tegelijkertijd worden ook je gewrichten minder belast. Dit maakt het dus zowel voor mensen die fit willen worden en blijven, als voor mensen die bijvoorbeeld niet meer kunnen harlopen dé sport bij uitstek. Maar eigenlijk geeft het gewoon vooral ook echt een kick. Op een plank laag bij de grond, met puur de kracht uit je lijf, snelheid maken en zweven over het wegdek… wij vinden dat er niets mooiers bestaat.

De Footbike Club traint iedere dinsdagavond van 20:00u tot ongeveer 21:30 uur. We verzamelen en starten bij de punt in het Horsterpark (Duiven/Westervoort). Kom je met de auto? Dan kun je deze hier parkeren.

De training start over het algemeen met een warming-up, wordt opgevolgd door oefeningen en interval of ander snelheidswerk om de hartslag omhoog te brengen. Aan het einde van de avond hebben we natuurlijk ook gewoon een mooie route afgelegd.

Foto's

Sporten

Footbiken

Onze locatie

De Footbike Club


Vockemaet - 6932 DT Westervoort