Budokan het Gooi


Cort van der Lindenlaan 1A 1412 BW Naarden

Over Budokan het Gooi

Het Okinawan Goju-Ryu karate-do is een oude, klassieke vorm van Karate. De oorsprong ligt in China. Het systeem is vanuit Okinawa, via Japan, uiteindelijk naar de rest van de wereld gekomen, inclusief Nederland.

Het systeem kenmerkt zich door zowel harde externe technieken (verdediging) als interne (gezondheidsbevorderende) technieken. Dit komt ook in de naam: Goju-Ryu karate-do tot uiting. Hierbij staat “Go“ voor extern/hard - “Ju“ voor intern/zacht. “Ryu“ betekent zoveel als stijl/methode.

Goju-Ryu karate betekent dus de hard-zacht stijl of methode. Deze twee tegengestelde elementen vullen elkaar aan in een uniek en praktisch systeem. Deze klassieke stijl is toegankelijk voor iedereen: mannen, vrouwen, beginnende en gevorderde sporters.

In de trainingen komen zowel praktische methodiek van zelfverdediging en weerbaarheid als lichaamsenergetica en kwetsbare energetische punten op het lichaam (Kyushu Jutsu), aan bod.

Trainingen worden altijd op (technisch) verantwoorde wijze gegeven waarbij aandacht wordt gegeven aan de fysieke mogelijkheden en/of beperkingen van het individu.

De vereniging “Budo-Kan Naarden" is een dependance van BudoKan Nijmegen “ waar sinds ruim 30 jaar les in het traditionele Okinawan Goju-Ryu karate-do wordt gegeven.

Gezien het karakter van de trainingen en de eigenschappen van het Goju Ryu Karate, zijn trainingen toegankelijk vanaf een leeftijd van 17 jaar.

Het is altijd mogelijk om (gratis) mee te trainen.

Foto's

Goju Ryu seminar

Budokan het Gooi in het kort

Sporten

Karate
Zelfverdediging

Lidmaatschap noodzakelijk

Ja

Activiteiten

Training

Onze locatie

Budokan het Gooi


Cort van der Lindenlaan 1A 1412 BW Naarden