sluiten X

• Rembrandtkade 197
    7412 HA Deventer

Daventria Roei- en Zeilvereniging

Daventria is  een breedtesportvereniging, waar iedereen aan zijn trekken komt, wedstrijdroeiers, toerroeiers, jeugd en midweekroeiers. Dit wordt benadrukt in de verenigingsstructuur van Daventria.

We zijn ook een actieve vereniging, waar veel door de leden zelf wordt gedaan. Instructie van (nieuwe) leden, coaching, onderhoud van de boten en riemen en bediening achter de bar, zijn activiteiten die door de eigen leden worden ingevuld.

In de botenloods liggen bij 60 boten; dit zijn skiffs, 2-en, 4-en en 8-en, verdeeld over C- en wedstrijdmateriaal.

Ons in 2000 gebouwde en in 2014 verbouwde botenhuis ligt in een havenkom aan de IJssel. Doordat de kom een lengte heeft van circa 1800 meter biedt het volop mogelijkheden om het roeien rustig onder de knie te krijgen. Buiten de havenkom kun je kiezen voor een tocht richting de stad of liever de natuur in richting Olst. De IJssel is een van de mooiste rivieren van Nederland, maar is verraderlijk door stroming, draaikolken, kribben en scheepvaart. Aan ieder lid worden dan ook de nodige eisen gesteld voordat op de IJssel geroeid en gestuurd mag worden.

Voor mensen, die nog niet kunnen roeien, worden1x per jaar  beginnerscursussen georganiseerd. Deze starten in maart. Jeugd kan op meerdere momenten instromen. Herintreders en zij-instromers- zoals bijvoorbeeld oud-student-wedstrijdroeiers, die al kunnen roeien, zijn ook het hele jaar door welkom.

Daventria Roei- en Zeilvereniging in het kort

• roeien