• Graaf Lodewijklaan 2
    1412 AX Naarden

Goju Ryu Naarden - Klassiek Okinawaans Karate

Het Okinawan Goju-Ryu karate-do is een oude, klassieke vorm van karate, welke zijn wortels in China heeft liggen en derhalve nauw verwant is aan het oude Chinese Shao’lin Chu’an fa (Shao’lin Kung Fu). Het systeem is vanuit Okinawa, via Japan, naar het westen gekomen. De aandacht voor zowel de harde externe technieken als ook de interne gezondheidsbevorderende technieken, komen in de naam: Goju-Ryu karate-do tot uiting. Hierbij staat “Go“ voor extern/hard - “Ju“ voor intern/zacht en “Ryu“ de stijl of methode is.

Goju-Ryu karate betekent dus de hard-zacht stijl of methode. Deze twee tegengestelde elementen vullen elkaar aan in een uniek systeem van martiale kunst. Deze klassieke stijl is toegankelijk voor iedereen: mannen, vrouwen, beginnende en gevorderde sporters. Zowel praktische methodiek van zelfverdediging, als kennis van lichaamsenergetica versus de kwetsbare energetische punten op het lichaam, het zgn. Kyushu Jutsu, komen aan bod.

De vereniging “Budo-Kan Naarden" is een dependance van BudoKan Nijmegen “ waar ruim 30 jaar les in het traditionele Okinawan Goju-Ryu karate-do wordt gegeven.

Deze sportvereniging in het kort

• Verdedigingssport