• Van der Pekstraat 117
    1031 CW Amsterdam

This is Soul Skateshop + Skateshool

Leer skaten samen met ons!
Wij bieden lessen aan voor kinderen, tienders en volwassenen

Skaten is het engelse woord voor schaatsen en ook voor de beweging die een schaatser maakt.  Net zoals we in nederland het woord rolschaatsen hebben heb je ook het engels het woord Rollerskaten. Er zijn 2 type Rollerskates, met de wielen in een vierkantje (quad) en met de wielen op 1 lijn (inline) Bij ons gaat het daarom dus om Inline Skaten! Dit is dan ook de officiele naam voor alle skates waarvan de wielen op 1 lijn staan.

Verwarrend kan zijn dat er nog een sport is die deze term kan gebruiken namelijk skateboarden. Dit is ontstaan toen In de jaren 30 en 40 kinderen van hun Quad Skates de boots afgehaald hadden om er een plank op te zetten. Een Quad Skate heeft de wielen naast elkaar in een vierkantje, om hiermee te sturen is in de 19e eeuw een slim mechansme ontwikkeld dat je in staat stelt om te sturen door simpelweg je gewicht opzij te verplaatsen. Dit werd op die manier het Skateboard! verwarrend he!?

Er zijn veel verschillende soorten inline skates. De verschilldende categorien zijn Aggressive, Freestyle, Speed, Hockey, Recreatie en Speelgoed. Lees meer over de voordelen van de verschillende skates hier: Welk type skates moet ik kiezen

Deze sportvereniging in het kort

• Inline Skaten