sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • De Aanloop 5
    4335 AS Middelburg
  • 0118-850437
  • Website

Korfbalvereniging Swift

WAT IS SWIFT

Korfbalvereniging Swift is een vereniging waar plezier en gezelligheid samen gaan met sportiviteit en prestatie. Vele (jeugd)teams trainen en spelen wedstrijden in competitieverband. Daarnaast is er een tennisafdeling, een eigen jeu de boules baan, een groep recreanten en een trimgroep. Een breed sportief aanbod dus! Naast al het sportieve gebeuren worden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd: jeugddisco’s, themafeesten, de Swift gaming-competition, het Swift-café, de playback-show, gourmetavond, etc.

Historie
Korfbalvereniging Swift werd in de zomer van 1934 opgericht uit een fusie van k.v. P.Z.E.M. en k.v. Sportief van de Christelijke Kweekschool. In het begin van de jaren zestig werd Swift Zeeuws kampioen en ging als eerste Zeeuwse club landelijk spelen bij de K.N.K.B. In 1964 werd Swift Nederlands kampioen microkorfbal voor zaterdagclubs, een prestatie die diverse Zeeuwse clubs ook leverden in die jaren hierna.

Halverwege de jaren tachtig promoveerde Swift naar de overgangsklasse. In de zaal werd tweemaal het kampioenschap behaald; dit betekende promotie naar hoofdklasse. Voor het eerst in het seizoen 1989/1990. Het verblijf in de hoofdklasse was beide keren van korte duur, slechts 1 seizoen.

Na een paar seizoenen 2e klasse speelt Swift 1 inmiddels weer 1e klasse. Ook Swift A1 speelt in de 1e klasse. Swift B1 heeft inmiddels enkele seizoenen in de middenmoot van de hoofdklasse achter de rug. Dit zaalseizoen zal ook Swift C1 in de hoofdklasse gaan spelen.

Swift heeft altijd meer te bieden gehad dan prestatie – korfbal. Swift organiseert al jaren het Hemelvaartsdagtoernooi, jarenlang was dit één v/d grootste eendaagse toernooien van Nederland.

Voor de leden wordt er veel georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn o.a. disco’s, Sinterklaasfeest, Gourmetavond, zwemmiddag, jeugdkamp, workshops, slotdagen.

Ander hoogtepunt in de geschiedenis van Swift was de voorronde van het WK 2003 in Zeeland; waarbij het team van India een week lang te gast was van de club. Voor veel Swift-leden een onvergetelijke herinnering met blijvende contacten.

In juni 2004 werd het 70-jarig bestaan van Swift grootst gevierd; allereerst was er het NK voor landelijke B-jeugd, een week later een grote feestdag met als slot een gezamenlijke BBQ met vele leden én oud-leden.


Foto's van Korfbalvereniging SwiftKorfbalvereniging Swift in het kort

Activiteiten

  • Competitiespel
  • Toernooien
  • Training

Ik ben geinteresseerd in wat het kost om onze ledenadministratie uit te besteden:

Nee

Lidmaatschap noodzakelijk:

Ja

Sporten

  • Korfbal