• Middenweg 135A
    1702 HA Heerhugowaard

Martial Arts Academy Iron Fist Heerhugowaard

Als oprichter, Hoofd Instructeur en voorzitter van de Cheol Gwon Hapkido Federation begroet ik u van harte welkom.

Onze Martial Arts Academy onderwijzen een zeer effectief Hapkido systeem dat volledig van toepassing is in onze huidige 'harde' maatschappij.
Cheol Gwon Hapkido is niet een competitieve sport, maar zeer geavanceerde en effectief zelfverdediging systeem waarin wordt lesgegeven door erkende instructeurs.

Cheol Gwon Hapkido wordt vertaald uit het Koreaans als Iron Fist Hapkido.
Hap-Ki-Do betekent kort samengevat: de weg van gecoördineerde kracht. Dit zorgvuldig ontwikkelde systeem heeft een sterke focus op vuist gevechten gecombineerd met trappen, klemmen en worpen, en de krachten  die in een gevecht verschijnen te coördineren en te controleren, om daarna deze strijd zo snel mogelijk te beëindigen.

Persoonlijk denk ik dat dit laatste woord "DO" , (de weg) uit Hapkido het meest interessante deel is.

Hoe lang is die weg? En waar gaat het naar leiden is voor iedere student anders. Het hangt allemaal af van de inzet van de student. Bent u op zoek naar een sport met veel competitie is de keuze voor Cheol Gwon Hapkido niet de juiste. Mensen die op zoek zijn naar een Martial Art om zich daarna zo effectief mogelijk te misdragen zijn hier ook niet aan het juiste adres.

Cheol Gwon Hapkido is gegrondvest op no-nonsense dynamische Koreaanse Martial Arts technieken die worden gemengd met de uiterst effectieve vechttechnieken van Jeet Kune Do, ontwikkeld door de grote meester Bruce Lee.

Traditionele Hapkido stijlen hebben een sterke invloed vanuit Aikido, met zijn ronde en cirkelvormige bewegingen (zachte stijl). Onze stijl is tegengesteld hieraan en kan worden gekenmerkt als een directe en hard stijl.
Door middel van een uitgebreid educatief systeem bent u in staat om jezelf te verdedigen tegen vele soorten aanvallen op de straat. De technieken in Cheol Gwon Hapkido zijn zo efficiënt dat u niet over een super conditie hoeft te beschikken voor het beoefenen. Dit maakt het een interessante keuze voor volwassenen, zelfs tot op oudere leeftijd.

Zodra de basis en de technische aspecten duidelijk zijn kan de student de voor hem  beste werkende elementen verbinden en zichzelf verder ontwikkelen.

De lessen zijn gebaseerd op techniek, coördinatie, emotie, effectiviteit, oosterse filosofie en wederzijds respect.

Cheol Gwon Hapkido maakt gebruik van vrij eenvoudige vechttechnieken en kunnen worden aangeleerd door iedereen met zijn individuele  behoeften en beperkingen. De training zal ervoor zorgen dat uw fysieke conditie en uithoudingsvermogen op een hoger niveau komt. Het vermindert stress en verbetert je coördinatie en evenwicht. Cheol Gwon Hapkido training helpt je om je innerlijke kracht te ontdekken en helpt u een gezonde mentale en fysieke evenwicht te ontwikkelen.

Mensen die op zoek zijn naar structuur en de wil om zichzelf te verrijken met kennis van (Koreaanse) Martial Arts zullen zich thuis voelen in onze Martial Arts Academy’s waar we Cheol Gwon Hapkido beoefenen.

Martial Arts Academy Iron Fist heeft internationale connecties en is lid van de Martial Arts Association International en de Cheol Gwon Hapkido Federation.

Ik hoop u te mogen begroeten in onze Academy’s

Kwanjangnim Isaac W. A. ??Sinke
Master Instructor Martial Arts Academy Iron Fist