Aikidojo Poort


Nimfenplein 1 1363 SV Almere
+31 6 449 549 49 Klik om te bellen

Over Aikidojo Poort

Aikido is een Japanse zelfverdedigingskunst voor volwassenen en jeugd. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Bij aikido leer je jezelf verdedigen zonder spierballen, slaan of schoppen, maar met technieken als klemmen en worpen. Een bekende kreet is "de kracht van je tegenstander gebruiken".

Het beoefenen van aikdio is goed voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid, conditie, coordinatie en balans. Ook leer je hoe je veilig kunt vallen (rollen). Aikido kent geen competities. Het doel is niet te bewijzen dat je beter bent dan een ander, maar juist om samen beter te worden.

Aikidojo Poort is een gezellige vereniging waar we samen leren. De vereniging is opgericht in 2016 om aikido naar Almere Poort te brengen. We trainen in de sporthal van Sterrenschool De Ruimte, aan het Nimfenplein 1. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (Buslijn 4, Homeruskwartier midden) en er zijn twee grote parkeerplaatsen en een supermarkt.

We trainen in verschillende leeftijdsgroepen op de dinsdag- en donderdagavond en de zaterdagochtend. Alle leraren hebben een rijkserkende opleiding gevolgd dus je bent altijd verzekerd van gedegen begeleiding. Bij Aikidojo Poort is er veel oog voor de persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is welkom bij Aikidojo Poort, er is ruimte en aandacht voor zowel gedreven sporters, als de "breedtesporter" die gewoon lekker wil bewegen. Ook sporters met een (ogenschijnlijke) beperking zijn van harte welkom. We gaan graag de uitdaging met je aan om te zorgen dat een ieder volwaardig kan sporten. Ouders zijn van harte welkom om te blijven kijken bij de kinderlessen aikido.

Aikidojo Poort staat onder de bezielende leiding van Maarten Heinsius. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in aikido en 15 jaar in het lesgeven van aikido, aan jong en oud. Maarten heeft een medische achtergrond en heeft daardoor een unieke kennis van het menselijk lichaam, welke hij op onnavolgbare wijze in zijn lessen weet te verwerken.

Kom een keer kijken of ervaren of aikido iets voor je is bij Aikidojo Poort!

Aikidojo Poort in het kort

Sporten

Vechtsport
Verdedigingssport
Zelfverdediging

Activiteiten

Aikido
Training

Onze locatie

Aikidojo Poort


Nimfenplein 1 1363 SV Almere
+31 6 449 549 49 Klik om te bellen